kakao

Kakao ceremonija je drevni obred koji potječe iz srednje i Južne Amerike, a koji se danas prakticira diljem svijeta. Ova ceremonija uključuje uporabu kakaa kao lijeka za tijelo, um i duh, te predstavlja način da se povežemo s našom unutarnjom mudrošću i duhovnošću.

Kakao ceremonija je emotivno iskustvo koje nam omogućava da se povežemo s našim tijelom i emocijama na dubljem nivou. Ova ceremonija nam pruža mogućnost da se odvojimo od svakodnevne užurbanosti života i da uspostavimo vezu s našom unutarnjom mudrošću.

U toku ceremonije, koriste se posebne vrste kakaa koje se pripremaju na poseban način i koji imaju ljekovita svojstva. Kako kakao sadrži kofein, tijekom ceremonije se obično koriste manje količine kako bi se postigao blagi učinak stimulacije, a ujedno omogućila opuštanje i meditacija.

Ova ceremonija nas poziva da usporimo i duboko dišemo, da se otvorimo za iskustvo i da se prepustimo ritmu ceremonije. Uz prisustvo voditelja ceremonije i ostalih sudionika, kakao ceremonija postaje iskustvo zajedništva i povezanosti.