Kaya T. Sertić

Kaya T. Sertić je terapeutkinja integrativne-tjelesno orijentirane psihoterapije, učiteljica suvremeno-šamanske plesne prakse Movement Medicine, mentorica i predavačica s dugogidišnjim iskustvom koja vodi radionice, ceremonije i treninge u Hrvatskoj i diljem svijeta.  

Kroz različite terapijske i šamanske praske, incijacije, istraživanja i vlastita iskustva, Kaya donosi različite oblike healinga i resurse za izazove današnje svijeta, 

Fokus njezinog dugogodišnjeg rada odvijek je bio na istraživanje onoga što nas podržava da živimo utjelovljeno, prisutno i sa srcem, da ojačamo vezu sa životnom silom u nama, nađemo svoje mjesto u zajednicama u kojima živimo, da stvorimo prostor da živimo iz esencije i, naravno, da se pritom zabavimo što je najviše moguče. 

 

MOVEMENT MEDICINE PLESNA CEREMONIJA

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta.
Movement Medicine ceremonija je prostor u kojemu se kroz ples i fokusiranu namjeru povezujemo s dubljim dijelom sebe i s resursima koji nas okružuju, te se otvaramo uvidima, iskustvima i podršci za našu svakodnevicu. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.

SVIJET SNOVA

Snovi, vizije i mašta po mom iskustvu dolaze kroz druge prostore stvarnosti kojima svi imamo pristup. To je izrazito intiman odnos na osobnom, ali i kolektivnom planu. U 20 godina istraživanja ovog bogatog i često teško opisivog svijeta, stvorila sam osobni odnos s ovim prostorom koji može biti neopisiva podrška osobnom i profesionalnom životu. Postoje mnogi pristupi kako raditi sa snovima. Na ovoj radionici istražiti ćemo: šamanski pristup snovima, razliku između šamanskog i psihološkog pristupa, stvaranje osobne poveznice sa svijetom snova i početak ili ojačavanje vlastite praske rada sa snovima.

SHADOW WORK / RAD SA SJENOM

Sjena. Naše nesvjesno. Potisnuto. Nepoznato. Neprorađeno. Mračno. Skriveno. Sjena. Nedostatak svjetla, svjesnosti, prisutnosti i mogućnosti našeg izbora. Sjena je dio našeg nesvjesnog i nepoznatog, ona je dio nas za koji slutimo da postoji, ali ne znamo što s njom i javlja nam se kao podsjetnik da se bavimo sobom i svojim životnim putem. kada se usudimo i u usuđujemo gledati u svoju sjenu, učimo lepezu ljudskog postojanja, otkrivamo kako u nama postoji apsolutni spektar ljudskih stanja, osjećaja, misli impulsa, želja i djelovanja, učimo kako biti s time i počinjemo si vraćati dio energije koja se nalazi u tom dijelu nas.

Na ovoj radionici ćete: osvijestiti, istražiti i izgraditi resurse za susretanje sa sjenom i nelagodnim emocijama iz pozitivnog i sigurnog mjesta, naučiti osnovne tehnike rada sa sjenom i proći kroz alkemijski proces s konkretnim dijelom sjene koji ćete na radionici sami izabrati.